400 000 германци искат билети за „Дортмунд“ – „Реал“

Истерия за билети в Дортмунд! Финалистът в Шампионска лига „Борусия“ получи над 400 000 заявки от свои фенове, желаещи да подкрепят отбора на живо на „Уембли“ срещу „Реал“ (Мадрид). В същото време клубът ще получи едва 25 000 пропуска за легендарното съоръжение за двубоя на 1 юни. Близо една трета от капацитета пък ще отиде за спонсори и рекламодатели.

Това е едва третият финал в историята на „жълто-черните“ и разбираемо интересът е огромен. Първият път през 1997 г., когато спечели купата срещу „Ювентус“, а през 2013 г. срещу „Байерн“ (Мюнхен) също на "Уембли" загуби с 1:2. От клуба вече предупредиха своите фенове да не купуват билети на черно в Лондон, както и от платформи, които не работят в сътрудничество с УЕФА.

В Мадрид също тече трескава подготовка за голямото събитие. От „Реал“ ще спазят традицията и отново ще отварят „Сантяго Бернабеу“ за привържениците, които нямат възможност да пътуват за Лондон. Новото съоръжение на „кралете“ разполага със специални екрани, каквито имат само още два стадиона в света, намиращи се в САЩ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят