Бойко Борисов: При ГЕРБ нито токът, нито газът щяха да се вдигнат, нито да изпуснем инфлацията (ВИДЕО)

Противниците ни не знаят нищо. Те не знаят кой какъв е, събрали се комунисти и жълтопаветници. Но, целта не е да ги обидим, а да им покажем, че работата има своето значение. Това каза по време на среща с новоизбрания кмет на Нова Загора Галя Захариева лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Имаме ниска избирателна активност и една от причините е машинното гласуване. В секциите с хартия имаме 50-60 на сто избирателна активност, а в секциите с машина има 20 на сто разлика. Въпреки всичко, резултатът е добър, ние се справихме сами със странните коалиции-противници. Резултатът, който ние направихме - 53.5 е по-висок от всички резултати взети заедно на БСП и ПП. Това показва, че хората в нова Загора оценяват това, което ГЕРБ е направила на национално и на регионално ниво. Хората смятат, че само ние сме хората, които можем да правим добри неща“, посочи Захариева.

„Един бюджет, който беше рядко слаб, където имаше пари, заложени само за пенсионерите, беше поправен и приет. Да се върнем във времето, когато проф. Гечев, световен шампион по фалиране а банки, сега участва в преговорите за нов кабинет. Обади ми се един приятел от Америка и ми каза: Какво се оплакваш, та при вас опозицията управлява. Ние направо прекроихме бюджета на Асен Василев. Тези сега любимци на медиите обещаха по 4 магистрали, по три моста, по пет тунела ли, три тунела ли - какви ли не измами. Къщичка за птички няма построена, една дупка на Тракия няма изкърпена, една велоалея няма изградена - година и половина пълен застой, а тир след тир по магистралите. Това ще влезе в историята как една инфраструктура издържа година и половина без да се поддържа. Вчера се стигна до никаквата новина, че 1,2 млрд. лв. ЕК са дали на други страни, вместо на нас. Щото на нас не ни трябват“, допълни още Бойко Борисов.

„Но иначе всеки въпрос е как ще направят правителство. Ето какво стана - смях. Я да ги питам тези вериги бензиностанции, малки, средни и промотирането на тези 25 стотинки отстъпки. Вие разбрахте ли начина, по който ще се изплащат тези стотинки. Първо трябва да направя опашка и да питам на касата дали изплащат 25 стотинки и ако не изплащат, трябва да търсим друга бензиностанция. Ами и ако там не изплащат? Те те вкарват в голямата бензиностанция, където изплащат. Ами ето ти монопол, те са се разбрали. Събота е 9-и, една трета от месеца мина, но досега никой нищо не показа. Сега те искат да купят цели парламентарни групи и депутати. Търсят депутати, които да се подчинят на принципите да не си слушат лидерите и избирателите, както и структурите - това няма никакво значение. А да подкрепите принципа Рашков на КПКОНПИ, това било съдебна реформа, 40 на сто инфлация, батерии за далавери, бензинът и нафтата ще минат 4 лв. и който имал такива принципи, трябвало да подкрепи Асен Василев и Петков. В момента, пред очите на медиите, се купуват и продават гласове, защото един депутат е носител на гласове“, коментира Бойко Борисов.

„Цели десетки хиляди гласове. И то купуването не е само с пари, олио, захар или банкети, а с обещаване на постове, министерски и пр. Това също е корупция. Предай си партията и ще станеш министър, предай си избирателите - ще те направим шеф на ДАНС. Това се случва в момента. Честното е лятото, като си дойдат хората от почивки, да се направи един избор и както ни подреди народът. Тогава тези депутати могат спокойно да се явят като независими и народът да ги избере, това е честно. При ГЕРБ нито токът, нито газът щяха да се вдигнат, нито да изпуснем инфлацията. Българинът е производител на ток, има въглища за още 100 години. Кое ти се оскъпи на тебе за тока - миньорският труд ли стана по-скъп или въглищата намаляха, или три ТЕЦ-а не бълват нонстоп, попита реторично Борисов. 45 лв. излиза токът, а на пазара е 800. Турци и гърци купуват ток от България“, каза Бойко Борисов.

„А колко са доматите и краставиците в Турция и Гърция. Няма нито един фактор, който да вдигне инфлацията в България. По 100 млн. на месец отиват в посредниците за газа, а на вас ви забраняват да ходите на енергийна комисия. За две секунди там правят милиони. Гуши правят. Чудовищни неща стават в енергетиката. Кликаш - и си купуваш Мерцедес или отиваш в Гърция с приятели да се веселиш. Всички пари, акумулирани в енергетиката, отиват в частни джобове, откъдето могат, прибират. Сега може и да съставят правителство, но Слави им го е казал: Нека се задавят с власт. За нас е най-добре да съставят правителство, защото те се провалят във всичко. За Гавазова Бойко Рашков каза да се махне и се махна“, заяви още Бойко Борисов.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/1222420661670204
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика