Бойко Борисов: Управляващите да внесат френското предложение за РСМ в парламента (ВИДЕО)

Очаквахме днес, без игрички и хитрости, това да влезе в пленарна зала. Да не си играем с комисии и протакане. Това е жизненоважно за Западните Балкани. Ние сме мотор на тяхното развитие. В това отношение сме лидери и всички от Западните Балкани го очакват. Приемам, че сме страхливите, той е смелият и героят. Нека влязат в парламента, нека те дадат предложението, нека успехът да е изцяло техен. Умолявам ги да го вкарат в зала и да оберат успеха на целия Европейски съвет.” Това призова на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за одобряването от Народното събрание на френското предложение за Северна Македония.

Борисов коментира и падането на кабинета „Петков“. По думите му, причината не са ГЕРБ или ДПС, а защото управленската коалиция се е счупила: „Обвиненията ѝ в корупция, в лъжи, задкулисие, и то брутални. Като слушах Гроздан Караджов и за „оня от отсрещната сграда“, става въпрос за президента, да се разплащал с фирми - те говорят за корупция в прав текст и искат да се заметнат с наметалото „борци срещу корупцията“.

"Има огромни спекулации по темата за бюджета", добави лидерът на ГЕРБ. "За да няма каквато и да е спекулация, ако не приемат нашите решения, ако не се вслушат в разума, нека внесат две точки в дневния ред Северна Македония и Албания и приемане на бюджета" заяви Бойко Борисов.

"Аз им предлагам на всички, нека се върнем към предизборните програми. Сега програми няма. Да се върнем към програмите. Аз затова казвам партия, която подкрепя влизането ни в Еврозоната, партия, която е на страната на Украйна и твърдо зад НАТО и ЕС, партия, която е за разширяване на Западните Балкани, партия, която е за пълна диверсификация и от газа, и от петрола, за нашите партньори. Винаги може да се намери формула по тези важни задачи - съдебна система, реформи истински - да седнат и да говорят компетентните от всяка една партия хора и да ги решат", допълни още Борисов.

"Стига с квалификация и обиди. Кирил Петков не е страхливец, извинявам се за вчера. Той е герой и ние днес му даваме възможност на Европейския съвет да станат и да му ръкопляскат на крака. А ако България стане тъмният субект на Балканите и ако счупим и правителството на Северна Македония, вие ще работите в услуга на г-жа Митрофанова. Да не счупим и правителството на Северна Македония и да нанесем щета. Ако това се случи, вие г-н Петков, сте съюзникът на Путин на Балканите. Затова ви моля, наредете на своята партия да внесе, да е водеща, ние ще я подкрепим. Днес вие ще отидете с взето решение и всички ще ви аплодират", каза Бойко Борисов.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/5392929360791079
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика