Борисов от Шумен: „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ са в изолация

Над 800 членове и симпатизанти на ГЕРБ-СДС в Шумен аплодираха на предизборна среща лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и кандидатите за депутати от листата на коалицията. 

Правителство на малцинството може да се направи когато всичко в държавата върви, подчерта бившият премиер

“Имаме много добра програма. Този път я правиха всички наши специалисти - по сектори. Ще правим правителство, с всички, които припознаят нашата програма, обяви пред препълнена зала в Шумен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

В предизборната кампания той е решил за 28 дни да обиколи 28 основни града в страната, да се срещне очи в очи с избирателите и да чуе исканията на хората във всички краища на България.

Лидерът на ГЕРБ призова членове на партията и симпатизанти, дошли на срещата с него в Шумен да не вярват на лъжите на политиците. „Когато ви казват - вдигнахме ви пенсиите, без да вдигат данъците, това е лъжа. Защото има инфлация. Затова призовавам президента Радев да покаже какво е финансовото положение на държавата”, каза Борисов и допълни:
“Тук вълшебства не стават. Никога не съм излъгал, че ще вдигам пенсии и заплати, продължи бившият премиер, говорейки за финансовото положение в страната.”

“ПП-тата ще ги бием колкото си поискаме, заяви Бойко Борисов. Той призова политиците към разум и смирение. “Има война, инфлация, кризи. Трябва да се да се смирим и да кажем, дайте по програмите. Правителство на малцинството може да се направи когато всичко ти върви в държавата”, подчерта Борисов. Според него ПП и ДБ са в изолация. “Приемаме, че са първи. С ГЕРБ не могат, с “Възраждане” не могат?”, попита лидерът на ГЕРБ.

“Мерките срещу инфлацията можем само ние да ги направим. Две години тези “умни и красиви не можаха да направят план за възстановяване”, подчерта Борисов.

“Можем и знаем, имаме програма и огромна подкрепа от Запада. Първи ли сме - ще намерим начин държавата да тръгне напред! - заяви лидерът на ГЕРБ.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за 30 МИР Красимир Вълчев очерта най-важните инвестиции в областта на образованието. Бившият министър на образованието припомни как в последния мандат от правителството на ГЕРБ са направени поредица от успешни реформи в сектора, а в момента спестяванията на хората са намалели с 30 процента, а инфлацията изяжда доходите на хората. Обречени сме на бюджети, в които ще пестим от образование, каза още Красимир Вълчев.

Благодарение на правителството на “Промяната” инфлацията е 20 процента, обеднели сме драстично, обърна се към множеството и бившият енергиен министър Теменужка Петкова. “Тези самозванци бяха наречени шарлатани след тяхното управление”, каза още Теменужка Петкова и припомни как президентът Румен Радев определи представителите на ПП преди няколко месеца. Надявам се на 2 април да направим така, че този експеримент, наречен “Промяната”, да си отиде завинаги, защото е вреден за България”, допълни Теменужка Петкова.

Кметът на Шумен Любомир Христов от своя страна подчерта подкрепата, която регионът е имал по време на правителствата на ГЕРБ и решението на жизнено важният проблем на общината с пречиствателната станция и новия водопровод. Многофункционалната спортна зала в града вече се ползва активно за множество мероприятия. Новият дом за стари хора, индустриалният парк, модерните кръгови кръстовища също са част сред успехите на ГЕРБ, подчерта Любомир Христов. Сред ключовите проекти в града са обновяването на училища, санирането на жилищни блокове, основният ремонт на Младежкия театър и др.

Поредицата от неуспешни правителства спря развитието на градовете, спря развитието на България, спряха да работят държавни предприятия, подчерта още кметът на Шумен.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/604202294420151
Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2024. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика