Борисов след срещата: Този разговор има смисъл за следващите избори

Снимка: Булфото

Ще питам нашите структури да ни дадат възможност в кризисна ситуация да можем да участваме в разговори с всички, обясни лидерът на ГЕРБ

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи правителство с третия мандат. Това обясни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след края на кратката лидерска среща в парламента, организирана от БСП.

"Този разговор има смисъл за следващите избори. Ако беше проведен преди да се раздадат мандатите, ние нямаше да предлагаме правителство, а в третия мандат щеше да бъде избран кабинет тип "Габровски", коментира той.

"Сега ще пратя през Изпълнителната комисия на ГЕРБ до всички наши структури да се произнесат. Да ни дадат възможност когато сме в кризисна ситуация, ако има експертно правителство, да можем да участваме в разговори с всички", обясни Борисов думите си в залата, че ще разговаря с местните структури да се преосмисли забраната на конгреса на ГЕРБ за участие в каквито и да било коалиции с БСП.

"Смисълът на срещата беше да върнем парламентарната република. Разговорите за управление са в парламента, а не по кабинетите в други звена", подчерта пред медиите Бойко Борисов. 

https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/451472317067986
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика