Вижте къде ще се гласува в посолствата и консулствата

ЦИК обявяви местата извън страната, в които се образуват избирателни секции в дипломатическите и консулските представителства въз основа списък на държавите и местата, в които Република България има разкрити дипломатически и консулски представителства, съгласно писмо вх. № към ПВР-04-10/13.09.2016 г. от Министерството на външните работи на Република България.

Списъкът съдържа 98 секции. Най-много са в САЩ - 5, в Русия и в Турция - по 4 и в Германия - 3. В останалите държави ще има по една или две секции в в дипломатическите и консулските представителства.

За образуване на секции извън дипломатическите и консулските представителства на интернет страницата на ЦИК в рубрики „Избори за президент и вицепрезидент“ и „Национален референдум“, подрубрики „Гласуване извън страната“ е достъпна възможността на избирателите/гласоподавателите за подаване на електронно заявление за гласуване извън страната.

Заявлението за гласуване извън страната може да бъде подадено и чрез писмено заявление по образец (Приложение № 21-ПВР/НР от изборните книжа) лично или изпратено по пощата чрез писмо до дипломатическото или консулското представителство на Република България в съответната държава.

Срокът за подаване на заявленията за гласуване извън страната е до 11 октомври 2016 г. включително, като за заявленията, които се подават по електронен път, срокът е 24,00 ч. българско време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика