Вижте траурното шествие в памет на ген. Андрей Боцев през обектива на "Труд"

Снимки: Юлиан Тодоров

С пълен военен церемониал ръководството на Министерство на отбраната и целият генералитет изпрати с траурно шествие началника на отбраната генерал Андрей Боцев. Той почина на 60-годишна възраст в четвъртък.

Тленните останки на генерал Андрей Боцев бяха изнесени от Министерството на отбраната и ескортирани от бронирана машина на сухопътните войски - там, където премина животът и кариерата на началника на отбраната. Към траурната процесия се присъедини министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

В Централния военен клуб да се простят с ген. Боцев дойдоха президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Присъстваха много военни, цялото професионално ръководство на армията, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, главният секретар на МВР Ивайло Иванов, както и началници на отбраната на съседни държави - на Северна Македония и на Румъния.

"За мен беше и като български генерал, и като върховен главнокомандващ на въоръжените сили удоволствие и чест да работя заедно с него. До последно, воден от изключително високото си чувство за отговорност и дълг. Той до последно остана на своя пост. Поклон и светла му памет", каза държавният глава Румен Радев.

Генерал Андрей Боцев ще бъде погребан в родния си Гоце Делчев в понеделник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България