В ТУ-Пловдив приемат за първи път магистри по мениджмънт на автомобилния транспорт

За първи път в Техническия университет в Пловдив ще бъдат приети и обучавани студенти в новата магистърска програма "Мениджмънт на автомобилния транспорт", съобщи директорът на вуза проф. Въльо Николов преди откриването на новата учебна 2016/2017 г.

Пловдив ТУ

"Открихме новата специалност след почти едногодишна подготовка по настояване на Транспортния холдинг и Съюза на международните превозвачи, защото ни убедиха в острата нужда от такива специалисти", обясни проф. Въльо Николов. Над 1800 студенти по 12 бакалавърски специалности и 13 магистърски програми ще учат в ТУ-Пловдив, като броят на първокурсниците е по-голям от миналогодишния. "Има ясна тенденция сред кандидат-студентите в Техническия университет-Пловдив. Те са все по-добре ориентирани и заявяват своето желание за обучение, като посочват вече една или най-много 2-3 сродни специалности, по които искат да учат, а не както в предишни години, когато изброяваха по пет, шест и дори всички възможни специалности.

Пловдив ТУ

Това показва, че новото поколение кандидати за инженери знае какво иска да работи в индустрията и в областта на IT-технологиите, а не идва тук просто да вземе диплома за висше образование", коментира директорът на вуза проф. Въльо Николов.

Пловдив ТУ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони