Даниел Панов, кмет на Велико Търново и председател на НСРОБ:  Настоящото правителство отписа общините, кабинетът е пагубен за страната 

Германката Луиз Гашевски призова всеки българин да се стреми да оправи собствения си живот, а не да очаква от политиците чудеса

„Всеки ден чуваме как, ако има избори, ще има хаос в държавата. Всеки ден това управление е пагубно за България – за общините, за младите хора, за бизнеса. Шест месеца виждаме къде отива страната. Инвестициите преди това при управлението на ГЕРБ бяха на стойност над 112 милиона. Именно с тези министерски постановления успяхме да ремонтираме над 100 км третокласни пътища, църкви, училища… Само за Велико Търново тези средства са над 30 милиона лева. След 40 години имаме първата новопостроена детска градина в града – „Шареният замък“. Това заяви пред членове и симпатизанти на ГЕРБ от Великотърновска област Даниел Панов, кмет на Старата столица, областен лидер на партията и председател на УС на НСОРБ. На срещата присъства лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и депутати.

Панов припомни и реконструкцията на хълма Трапезица благодарение на контактите на Борисов с Азербайджан. 

„Време е това правителство да бъде спряно. Всички ние искаме сигурност, стабилност и подобни аматьорски изпълнения не са ни нужни. Това правителство се провали както с новия програмен период за европейските средства, така и със санирането – сега ще ви искат пари от етажната общност, което е недопустимо. Като кмет трети мандат, преминал пред правителството на Орешарски и през много служебни кабинети, искам да ви кажа, това правителство не се интересува от общините. В актуализацията на бюджета няма нищо записано за общините. Правителството се чуди как да съкращава с лека ръка общини. Затова нека сме единни и да започнем с възстановяването на държавата“, призова актива на ГЕРБ Даниел Панов.

На срещата бе поканена и Луиз Гашевски, която миналата година се прочу след като изпрати благодераствено писмо до Бойко Борисов, а той и гостува в дома и в с.Арбанаси."Мой добър приятел в Германия бе Ангела Меркел, а след нея в сърцето ми е Луиз", призна Бойко Борисов.

"По време на пандемията, седнах една вечер и от сърце написах писмо до премиера Борисов. Исках да му кажа "Благодаря!". Да му призная колко сигурна се чувствам в България. Защото в тези тежки времена на COVID, в България имаше гарантирани ваксини, няма чакане като в Германия. Тежко ми е обаче, че българите не виждат реално тези неща. Всеки българин трябва сам да се стреми да оправи собствения си живот, а не да очаква от политиците чудеса. Всеки със сърце да опитва да допринесе България да става все по-добра държава. В Германия много малко хора имат собствено жилище, а тук почти всеки има собствен имот. Вярно е, че заплатите и пенсиите са малки. Но ако една баба взема 200-300 лева пенсия, 100 лева ги дава на внук", коментира от трибуната немската гражданка Луиз Гашевски, която е омъжена за български медик. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони