Депутатът Бат Сали обвинен за хулиганство (обзор)

Повдигнаха две обвинения на депутата от ДПС Александър Методиев, по-известен като Бат Сали - за хулиганство и за противозаконно възпрепятстване на орган на властта да изпълни задълженията си. Софийска градска прокуратура вчера го привлече като обвиняем. Той бе призован в столичното следствие на ул. „ Монтевидео“ в 10 ч., но пристигна с 15-минутно закъснение. Пред журналисти заяви, че не знае защо е извикан от следователите. И на излизане отказа всякакъв коментар. Непривичното му мълчание издаваше страх.

Бат Сали е на свобода срещу подписка, съобщиха магистрати.

На 7 юли главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета му и го определи като хулиган: „Александър Методиев се чувства безнаказан.“ Бат Сали доброволно даде имунитета си. „Ще окажа пълно съдействие на разследващите органи“, заяви тогава той.

На 1 май политикът от ДПС  влязъл с автомобила си в Костенец и  извършил тройно изпреварване на забранено за това място. Бил забелязан от полицаи, които му подали сигнал със стоппалка. Вместо да спре, той им помахал нагло и ги подминал с мръсна газ. Минути по-късно униформените спрели за проверка микробус, превозващ футболистите в местния отбор, спонсориран от  Бат Сали. На един от тях бил съставен акт заради липса на лична карта. Друг се обадил на Методиев, разказал за случилото се и той скоро пристигнал. Започнал да размахва депутатската си карта и да парадира с нея, като искал обяснение от полицаите защо глобяват „неговите хора“. По думите на униформените се държал грубо и цинично. Поискал отчет за дейността им и ги заплашил с уволнение. „След три дни ще се видим цивилни“, заканил се Бат Сали.

Вчера пред събралите се журналисти остана мълчалив.  Дни преди това заяви публично, че няма разрешение от главния прокурор да разгласява подробности по случая и ако го получи, с удоволствие ще разкаже всичко.  Все пак отбеляза, че са го спрели „мними полицаи“. Той се съмнявал, че те са служители на МВР.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право