Енергийни домове вдигат българи

Структурите лекуват обитателите си, твърдят архитектите им пред „Зодиак“

Предстои изграждането на енергийно селище у нас

Българи строят енергийни домове. Революционните къщи имат сферична форма и канализират енергията на обитателите си, така че влияят на здравето им. Това разкри пред „Зодиак“ един от архитектите на новите къщи Станимир. Той е последовател на движението на пробудените хора у нас, които се отказват от консуматорското общество и чакат новата ера за човечеството.

„Това, което аз правя, е конструирането и структурирането на домове, в които човек да влезе в естествената си среда. Проектът им е съобразен с цялата енергетика (енергийни потоци) в областта на невидимото. Всичко е базирано на трудовете на българския учен проф. Стоян Съргойчев“, твърди мъжът. По думите му теорията на родния физик, който от години работи в Канада, преобръща познатата наука и дори предлага как могат да се осъществяват скокове във времето.

Именно върху неговите трудове се обляга Станимир, за да създаде домовете за хората, които искат да започнат нов живот, свързани с природата и чакащи новото време.

Вдъхновява се и от познанието за цивилизацията на траките. „Чрез новите къщи, които правим, искаме да създадем благоприятна среда. Имам наблюдения и говоря за начина и мирогледа на траките. Оказва се, че те са последната цивилизация, на които не им е бил наложен сегашният модел на съществуване. Те нарочно не са писали, защото са знаели, че истината и познанието не се предават чрез писане. Те се пренасят в сърцата на хората, няма как да бъдат изказани с думи. Истината винаги е била между нас и винаги ще бъде. Най-интересното за тях са съоръженията и технологиите им“, разказва строителят.

„Формата и материалите, от които е направена една такава къща, имат най-голямо значение. При древните хора те са били кръгли, а материалите са извличани от околната среда. Вземали са под внимание какво точно има около тях в природата, като реки, планини и прочее“, посочва още той.

Заедно с последователите на движението на пробудените той е сигурен, че всичко това влияе на човека. Затова всичките му усилия са насочени да бъде вдигнат цял комплекс от енергийни домове.

„Една от европейските програми е точно в тази област - изследване на формата и материалите на дома как влияят върху човешкото здраве. Чрез нашите къщи хората ще бъдат по-освободени и енергията им ще бъде на максимално ниво“, разяснява Станимир.

 

18-3

Изцяло от естествени материали

Революционните структури ще бъдат изградени изцяло от естествени материали, без никакво желязо, което нарушава енергийните полета. „Домовете ще бъдат изградени от природни материали, на базата на цимент и камък. В момента все още нямаме готов продукт, но се надяваме тази есен да бъде изграден първият прототип“, споделя основният инициатор в проекта строителят Станимир.

По думите му към новите структури има голям интерес както у нас, така и в чужбина. „Такива технологии вече са реализирани в страни като Япония, Швейцария, Америка и Австралия. Това, което се изгражда у нас обаче, е иновация, тъй като умишлено ще използваме само натурални материали за разлика от чуждестранните проекти“, допълва той и определя усещането да живееш в сферичната къща като това да си на палатка, но да разполагаш с всички необходими условия за живот.

„Надяваме се след време хората да се научат да си правят сами тези съоръжения, за да може да се реализират повече такива технологии“, уточнява Станимир.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл