Жители от кв. "Оборище" в столицата се събраха на протест срещу застрояването на детска площадка

Десетки жители на столичния кв. „Оборище” се събраха на протест срещу застрояването на детска площадка. Те се обявиха против изграждането на нова жилищна сграда и унищожаването на зелената площ, предаде БТВ.

Димитър Бондаков, представител на протестиращите, заяви, че се борят от 9 г. да запазят зеления терен от застрояване. Той се обърна към кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова с молба за помощ.

Районът има 28 детски площадки, намиращи се изключително близо една до друга. С този довод кметът на район „Оборище” Васил Цолов контрира аргументите против застрояването и посочи, че обектът е с изрядни документи.

Началникът на фирмата-изпълнител заяви, че на мястото никога не е имало детска площадка, а заведение. По думите на Пламен Мирянов хиляди ще останат без работи ако не започне строежа.

Това е втори протест срещу строителство в междублокови пространства в София за последната седмица. Живеещите в кв. "Младост" застанаха срещу общината си и "облагородяването" на зелените им площи. Протестът даде резултат и в рамките на ден оставката на кмета на района беше поискана и дадена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България