Министър-председателят Бойко Борисов: С новите Ф-16 пазим и Северна Македония (обзор)

Имаме надеждна техника, която модернизираме и окомплектоваме това, което през годините е разрушено”, подчерта премиерът Бойко Борисов на полигона в Ново село.

Веднага след учението на “Ново село”, премиерът отлетя за зенитния полигон “Шабла”, където утре на рождения си ден ще наблюдава стрелби и пускове на ракети

Решението на МС за субсидиите не подлежало на коментар

Като купим новите изтребители Ф-16, ще охраняваме въздушното пространство и на Северна Македония. Това заяви премиерът Бойко Борисов на учебния полигон “Ново село” край Сливен, където наблюдава учението “Ответен удар - 2019 г.” (Strike Back 2019). Заедно с него бяха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, както и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев.

“В България всички идват на учение. Имаме надеждна техника, която модернизираме и окомплектоваме това, което през годините е разрушено”, подчерта премиерът.

Междувременно Борисов коментира и предложението на ДПС за нула лева субсидия за партиите: “Взели сме правителствено решение и то не подлежи на коментар”.

“За българската армия се отделят толкова много средства, колкото не са отделяни от десетилетия”, заяви от своя страна Каракачанов.

До края на следващата седмица началникът на отбраната генерал Андрей Боцев се надява да тръгне и проектът за Сухопътни войски, т.е да бъдат изпратени поканите до фирмите. За ВМС срокът е до края на тази седмица.

В националното учение с международно участие “Ответен удар” взеха участие над 800 военнослужещи от въоръжените сили на България, Албания, Гърция, Северна Македония и САЩ.

Веднага след учението, премиерът отлетя за зенитния полигон “Шабла”, където утре на рождения си ден ще наблюдава стрелби и пускове.

 

Случаят в Пловдив

Истинските медии не са разкрили ученика

“Благодарих на медиите, които пазят информацията. За мен те са истински медии”, заяви премиерът Бойко Борисов във връзка със случая с 16-годишното момче, вербувано от “Ислямска държава” в Пловдив.

“Кой е човекът, кое е семейството му - всеки може да се сдобие с тази информация като тръгне по улиците на Пловдив, за 1-2 часа добър журналист ще стигне до хората. Въпросът е в изкушението да го напишеш и да се направиш на велик, в случая това ни носи щета”, коментира министър-председателят.

Попитан докъде е сигнала идеята за създаването на антитерористичните центрове, тоя заяви: “Подготвяме се да направим център, където да концентрираме службите. Не, че сега няма, но и случаят в Пловдив ни даде основание, за да можем да заключим информацията в максимално малък брой хора, поименно”.

Може би е необходимо да има допълнителни познания, допълнителни обучения, за това как да разпознаваме такива случаи, коментира случая с ученика и министърът на образованието Красимир Вълчев на форум за дуалното образование.

По думите му проектът за дуалното обучение ДОМИНО (“Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото”) ще има свое продължение и то ще е чрез нов проект по оперативната програма “Наука и образование за интелигентен растеж”.

Новият проект ще продължи две години и половина. Очаква се да започне през есента, а максималната сума за финансирането му да е 24,5 милиона лева.

 

Новите коли на МВР

346 автомобила за 9 млн. лв.

Премиерът Бойко Борисов похвали новите коли на МВР. “Много са хубави, икономични, бензинови

С тези автомобили преследват престъпници, трябва да се придвижват бързо. Тези лампи отгоре на автомобилите са от ново поколение, не изгарят като старите. През нощта да могат да се обозначават и по магистрали, и по пътища”, обясни Борисов. Той съобщи, че 346 автомобила са купени за 9 млн. лв. С тях полицаите щели да гонят бързо престъпниците и щели да са много доволни от новата придобивка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България