Председателят на ЕНП/EPP Манфред Вебер от Варна: България беше стабилна с ГЕРБ и Бойко Борисов

Председателят на ЕНП/EPP Манфред Вебер пристигна във Варна специално за заключителното събитие от предизборната кампания на ГЕРБ-СДС и подчерта, че когато Бойко Борисов е бил премиер, България е била стабилна. 

Щом се събират много да бият един, значи са по-слаби, това е опитът от живота“, каза лидерът на ГЕРБ

Победата я имаме, нека да е по-отчетлива!

Смисълът да съществува ГЕРБ е европейското и евроатлантическото бъдеще на България, повярвайте, това е най-добрия път, това е най-добрата инвестиция за българския народ.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на заключителното събитие на коалиция ГЕРБ-СДС в Двореца на културата и спорта – Варна. 

„Не може с търговските вериги да се източват парите на българите по този начин и да се взема хляб от завода за 70 стотинки, а да се продава във веригите за 1,70, заяви лидерът на ГЕРБ. „Щом се събират много да бият един, значи са по-слаби, това е опитът от живота“, каза Бойко Борисов за опонентите на ГЕРБ-СДС в лицето на голямата коалиция „Промяната“.  

Заедно с Борисов в препълнената зала влезе и председателят на ЕНП/EPP Манфред Вебер, който подчерта, че ГЕРБ-СДС трябва да управлява България, за да се гарантира стабилно правителство и решения на кризите. “ЕНП/EPP е най-голямата партия в Европейския парламент и искам да ви уверя, че имате много приятели в ЕНП/EPP!”, каза Вебер. И продължи: „Докато ГЕРБ и Бойко Борисов бяха на власт, България беше стабилна!“. „Борисов се ползва с нашето доверие и с доверието на европейските граждани, затова гласувайте за ГЕРБ-СДС и Борисов!“, призова в края на речта си Манфред Вебер като обърна внимание на високата инфлация в страната ни. 

От своя страна Борисов припомни, че точно по времето на Кирил Петков и Асен Василев България е станала три пъти по-зависима от Русия и даде пример със скандалите около високите цени на газа и петрола по време на правителството на „Промяната“.

„Ние имаме много голям отбор на доказани хора във всяка сфера, заяви по време на срещата и зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев след като покани на сцената всички водачи на листи на ГЕРБ-СДС под аплодисментите на симпатизантите. 
„В социологическите проучвания, които излизат от последните дни се казва, че ГЕРБ-СДС върви нагоре, а „Промяната“ върви надолу, но на 2 април разликата ще бъде изненадваща“, заяви по-рано пред множеството Тома Биков. И подчерта, че лидерът с най-голямо доверие е Бойко Борисов, а ГЕРБ-СДС са победители на тези избори. Кметът на Варна Иван Портних припомни, че от ГЕРБ-СДС във Варна са постигнати най-добрите резултати на последните парламентарни избори.

Лидерът на СДС Румен Христов също благодари за подкрепата на президента на ЕНП/EPP Манфред Вебер за подкрепата и даде пример, че десницата в Европа винаги е управлявала ЕС в най-тежките кризи. „Победата я имаме, но нека тя да бъде по-отчетлива!“, каза пред множеството Христов.

Междувременно от ЕНП/EPP излязоха със специална декларация в подкрепа на ГЕРБ. „Спешно е необходима политическа стабилност, тъй като  се бори с високата инфлация и нарастващата цена на живота. Стабилното правителство е ключът към  енергийната сигурност и защитата на външните ни граници срещу миграционния натиск", се казва в позицията на европейската дясна партия. „Ключово за гарантирането на стабилността на България в този момент е участието на ГЕРБ в съставянето на редовно правителство, затова пожелаваме успех на ГЕРБ и на нейния партньор СДС в този решаващ момент за бъдещето на България и благоденствието на всички българи, се казва в посланието на ЕНП/EPP.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика