Пробиха еднометрови преспи между селата Вонеща вода и Войнежа

Спасителната акция бе под ръководството на кмета на Велико Търново Даниел Панов, който обходи близо 15 населени места

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов ръководи операция по пробиването на затрупан от снегонавявания път между селата Вонеща вода и Войнежа. На място бяха премахвани паднали дървета, а заедно с Панов се движеха и екипи на „Енерго Про“ за отстраняване на авария с подаването на ток към няколко населени места в района на Килифарево.

Още по обяд пътят бе пробит, а снежната покривка във Вонеща вода, Въглевци и Войнежа варираше между 70 и 120 сантиметра. Нито в един момент не е съществувал риск хората да останат без храна и стоки от първа необходимост, подчерта Панов.

Кметът на Велико Търново провери на място обстановката в близо 15 населени места южно и източно от Велико Търново. Даниел Панов посети също Килифарево, Габровци, Нацовци, Големаните, Плаково, Велчево, Присово, Пчелище, Церова кория, Къпиново и Миндя. Навсякъде пътищата бяха почистени, активно се работеше по разчистването на вътрешните улици. Към 18,15 ч. бе възстановено нормалното подаване на ток в Пчелище, Церова кория, Миндя и Къпиново.

Понастоящем все още има проблеми с електрозахранването на Въглевци и Войнежа, Буковец, както и на махалите Радковци, Райковци и Гърците. Екипи на „Енерго Про“ работят по отстраняването на авариите.

По заповед на Даниел Панов екип, оглавен от заместник-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев, посети населените места западно и северно от старопрестолния град – Шемшево, Леденик, Пушево, Ветринци, Балван, Момин сбор, Ново село, Емен, Хотница, Русаля, Никюп, Ресен и Самоводене. Най-сериозна бе снежната покривка в Емен – около 70 сантиметра. Пътищата са нормално проходими при зимни условия, няма проблеми с електропреносната мрежа.

„Благодаря на всички кметове за добрата работа и снегопочистването на вътрешната пътна мрежа в населените места“, коментира Даниел Панов.

Снеговалежът във Велико Търново продължи близо 20 часа. Още в условията на обилни количества валеж бе осигурена нормална проходимост на главните транспортни артерии и маршрутите на обществения транспорт. В ранния следобед усилията бяха съсредоточени към вътрешността на кварталите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони