Районният кмет на "Младост" подава оставка по искане на Фандъкова и ГЕРБ

Цвета Авджиева

Кметът на София Йорданка Фандъкова и изпълнителнaта комисия на ГЕРБ искат оставката на районния кмет на кв. "Младост" д-р Цвета Авджиева заради одобрението и разрешението за строеж в междублоковото пространство на бл. 19, 20 и 21 в кв. „Младост 1".

"Запознах г-н Бойко Борисов с конкретния случая и Изпълнителната комисия прие решението ни да поискаме д-р Авджиева да напусне поста, на който беше избрана като кандидат на ГЕРБ", написа Фандъкова във фейсбук.

"Ще дам оставката си, за да се успокоят жителите на "Младост". Смятам, че единственият начин да се спре застрояването на площадките е да се атакуват решенията в съда", каза пред "Труд" районният кмет.

В момента тече пълна проверка на всички процедури и решения, които се отнасят до терена от реституцията му през 2003 г. насам. Строителството на мястото е спряно.

"По моя заповед главният архитект на София арх. Здравков ще провери и докладва за всички случаи на частни имоти, които се намират в обособени междублокови пространства на територията на район „Младост“. Подборният устройствен план на район „Младост“ е одобрен с решения на Столичния общински съвет през юли 2009 г.", написа още столичният кмет.

Д-р Авджиева беше кмет на „Младост“ от 2011 г., а през ноември 2015 г. беше избрана за нов мандат. Според правилата на Изборния кодекс до провеждане на частични избори общинския съвет ще избере временно изпълняващ длъжността.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България