Румен Радев: От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си и да работят всеотдайно за нейното бъдеще

Най-важното за нашето бъдеще е да имаме силен, компетентен и независим български съд, защото върховенството на правото е в основата на демократичната държава. Това каза президентът Румен Радев в словото си на церемонията по тържественото отбелязване на 60-годишнината на Софийския градски съд.

„От върховенството на закона зависи да имаме свободна обществена среда, която да гарантира прогресивното развитие на всички останали сектори. От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си и да работят всеотдайно за нейното бъдеще“, посочи президентът Румен Радев.

Държавният глава подчерта и че осъзнава колко е трудно в днешното динамично и противоречиво време „да бъдеш съдия и да взимаш решение в случаи, когато безкомпромисното придържане към закона и отстояването на правдата изисква лична смелост и гражданска отговорност“.

„Българите имаме остра нужда от справедливост. Имаме нужда от вашата всеотдайност, компетентност и мъдрост и най-вече – от вашата човешка съвест и гражданска смелост“, каза още президентът Румен Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България