Сидеров иска оставката на Кошлуков и ревизия на БНТ

Партия АТАКА изпрати писмо до Съвета за електронни медии за нарушаване задълженията на БНТ относно сключеното с политически партии споразумение за отразяване на предизборната кампания, извършено в “Референдум” на 1.10.2019 г. “Това е заради неравностойното ми участие в предаването. Има и документален запис, на който се вижда, че не нарушавам регламента, както казват от телевизията. Водещата Чешмеджиева се опита да обясни на обществото, че съм надвишил 7-те минути, на които имам право. Не само 7 минути, аз не съм говорил 7 секунди самостоятелно. От самото начало бях заглушаван от Юлиан Ангелов от ВМРО и от самата водеща. Те говориха върху мен”, обясни Сидеров пред журналисти. Той изисква записа от БНТ, който беше свален от сайта им, за да си потърси правата в съда. “Много интересно от какво се притесняват? Вероятно от това, че хората ще видят, че не нарушавам обществения ред”, добави той.

С писмото до СЕМ Сидеров настоява да се извърши проверка на БНТ за установяване на извършените нарушения и цензурата спрямо него.

Кандидатът за кмет на София отбеляза, че от начало на предаването микрофонът му е бил намален, за разлика от останалите участници.

Освен това в ефир влязоха униформени. “От кого бяха извикани? Какво правиха представители на жандармерията и на специалните полицейски части в студиото? Това ли е новият стил на управление на БНТ?”, попита още Сидеров.

АТАКА вчера излезе на протест пред БНТ, заради цензурата, наложена от обществената телевизия върху Сидеров. Споразумението бе нарушено от генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, което лично той е подписал с АТАКА. Кошлуков забрани участие на Сидеров в “Панорама”.

По-рано през деня беше изпратено и писмо от АТАКА до ЦИК именно заради забраната на Кошлуков Сидеров да участва в петъчното предаване. С това БНТ нарушава регламента за отразяване на предизборната кампания и се опитва да запуши устата на Сидеров да казва истините в ефир. Заради това от АТАКА поискаха оставката на Кошлуков.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика