Чужденци ще оценяват проектите за научни центрове

Министерството на образованието е обявило обществена поръчка за избор на фирма или организация, която да осигури международни оценители за проектите за центрове за върхови постижения и центрове за компетентност по оперативната програма “Наука и образование за интелигентен растеж”. Целта на външната оценка е обективно класиране на проектните предложения.

Прогнозната стойност на поръчката за международните оценители е 2 042 600 лева без ДДС.

Кандидатстващите трябва да имат минимален общ оборот през последните две приключили финансови години в размер на 3 млн. лева и реализиран оборот от 2 млн. лева. Друго условие е в последните три години участниците да са изпълнили най-малко две услуги с идентичен или сходен предмет с този на поръчката.

Организацията трябва да разполага с екип, ръководен от координатор с магистърска степен и с минимум петгодишен опит, свързан с управлението на сходни проекти. Допълнително условие е експертите да са оценявали проекти в поне в 5 различни държави, но в последните пет години да не са имали общ проект с български учени. Общо 350 млн. лв. ще бъдат насочени към центрове за върхови постижения и за компетентност по ОП “Наука и образование”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България