Адвокатът на акушерката Емилия Ковачева с "ново 20": Даже да е била бебето Никол, страшните травми са от някой друг

Дори акушерката Емилия Ковачева да е нанесла удар на новороденото бебе Никол, той не е довел до състоянието на детето. Самата Ковачева е била незаконно принудена да работи 26 часа, а съдебната охрана й е нанесла побой, каза нейният адвокат Владислав Янев пред БТВ.

Той освен това добави, че кадрите, на които се предполага, че се вижда как Ковачева удря детето, са били заснети незаконно, защото тя не е давала съгласието си да бъде снимана, а няма данни в болницата да е имало информационни табели за това.

Янев коментира и думите на свидетели, че акушерката е била няколко деца в рамите на месец.

„Говореше се, че ще има обвинения за пет деца, оказа се, че е било голяма манипулация – повдигна се обвинение само за едно, останалите деца са били с родови травми“, каза той.

„Щом прокуратурата не повдига обвинения, значи тези твърдения не са верни“, добави адвокатът.

По думите му Ковачева има бели петна и не помни нищо от нощта на инцидента, но няма как да е извършила престъплението, защото има разминаване във времето от поне 20 часа. Лекарката, която преглежда бебето в болница „Токуда“ и установява травмите му около 20 ч., казва, че те са нанесени 3 до 6 часа преди прегледа, т.е. отдавна след като Ковачева си е била у тях, каза адвокатът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България