Арестуваха трима ловци за убита кошута

Трима авджии от шуменското село Средня бяха арестувани за едно денонощие за участие в нощен лов и убита кошута. Бракониерите И.И./27г./, И.И./47г./ и И.Х./51г/ са задържани след 21,30 часа във вторник по сигнал на очевидци. Бдителните граждани били в района на язовира на с.Белокопитово и забелязали лица със съмнително поведение, които се придвижват с автомобил "Опел".

Влезли в пререкание с тях, записали номера на возилото им и се обадили в полицията. На мястото веднага е изпратен екип, който при обход на района открил простреляна кошута.

По номера на колата веднага бил издирен собственика й. Това е най-младият от ловджиите. След това са арестувани и двамата му приятели.  От домовете на законните ловци в село Средня са иззети ловните им пушки и 17 боеприпаса. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава.

В момента е размножителен период и има силна миграция на елени и кошути, казаха ловци.

Триото бракониери са част от ловната дружинка на село Белокопитово. Ако се докаже вината им и те бъдат осъдени, по устав ще последва дисциплинарно производство и изключване, каза зам.председателят на ловното сдружение "Сокол-Шумен" Харизан Харизанов. Миналата година ловец загубил правата си, след като пиян и с компания гръмнали заек.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право