Баща и син от Перник загинаха край Труд след сблъсък с два микробуса

Снимки: plovdiv24.bg

Баща и син от Перник загинаха във вторник малко след 13 часа край пловдивското село Труд, след като техният автомобил "Нисан Примера" навлязал в лентата за насрещно движение и бил блъснат последователно от два микробуса - "Фиат Дукато" и "Мерцедес".

Зад волана на нисана с пернишка регистрация бил 54-годишният баща, а на предната седалка до него бил 27-годишният му син. И двамата са починали на място, след като колата им първоначално се ударила странично в микробус "Фиат", натоварен с над 1500 кг желязо.

Фатален за перничани обаче се оказал вторият сблъсък с движещ се зад колата с желязото микробус "Мерцедес", в който има двама тежко ранени. Те са откарани в спешното отделение на Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив от пристигнали на мястото на инцидента линейки. Преди това се наложило пожарникари да режат смачканите ламарини на мерцедеса, за да извадят пострадалите.

Сигналът за тежката катастрофа с две жертви е подаден на тел. 112 в 13.06 часа, а повече от 4 часа движението по пътя Пловдив-Карлово между Труд и Граф Игнатиево беше затворено, а трафикът бе пренасочван по обходни маршрути през селата Строево и Царимир.

Според първоначална информация в автомелето край Труд са били замесени 4 коли, но впоследствие се оказа, че шофьорът на лек автомобил "БМВ" е успял да избегне сблъсъка с останалите МПС-та, като е влетял в крайпътната канавка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България