Бомби за БФС от фенове на „Левски“

 

Войната между привържениците на „Левски“ и БФС набира сила. „Сините“ фенове дадоха да се разбере, че не са заровили томахавката срещу футболния съюз по време на двубоя от петия кръг на Първа лига с „Верея“ (4:0).

За да демонстрират враждебността си към футболните шефове, от Сектор „Б“ на „Аспарухов“ полетяха две бомби към пистата. Веднага след това „сините“ запяха и обидни песни, адресирани към ръководителите от улица „Иван Асен II” №26.

Очаква се от БФС да не останат длъжни на столичния тим и да накажат по доклад клуба с финансова санкция.

По-рано този месец феновете на „Левски“ обявиха, че се намират в състояние на постоянен протест срещу БФС. Причините според привържениците са „серия от спорни отсъждания, подминати дузпи, измислени наказателни удари и спестени картони за противниците, безпрецедентни финансови наказания...“. Това се казваше в публикувана по-рано декларация от Националния клуб на привържениците. Чашата на търпението пък преля след наказанието на Роман Прохазка за два мача вследствие на сблъсъка му с полузащитника на „Лудогорец“ Абел Анисе.

Всичко това доведе до революция в българския футбол, след като председателят на Съдийската комисия Петър Петров обяви, че в бъдеще съдиите ще се отчитат всеки месец пред медиите. По този начин реферите ще отговарят на нападките от страна на клубовете, за да има обратна връзка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ