Борисов: Около 15.00 часа ще бъде пуснато движението по моста над бул. „Ломско шосе”

Около 15.00 часа ще бъде пуснато движението по моста над бул. „Ломско шосе” по втория участък от Западната дъга, за да може да улесним хората и да могат да пътуват по-спокойно. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по време на проверката на изграждането на втория участъка на Западната дъга, предаде репортер на Агенция „Фокус”. По думите му изключително бързо, качествено, с най-нови технологии се строи този път.

„Когато станат готови ще пуснем транзита по моста, за да облекчим трафика на етапи. Това, което винаги съм казвал - това са новите кв. „Лозенец”, „Изток” – най-хубавата част на София е тази, така че работата ни е да правим всичките транзити, които минават през София. Оттук виждаме „Струма” и „Люлин”, Белград - оттук е абсолютен транзитът към АМ „Хемус”, „Църна маца” и АМ „Тракия”, уточни Борисов .

Той допълни още, че при моста на Казичене се правят 6 ленти, както и проектите за Горубляне, Герман и Лозен.

„Там също ще пуснем първо транзита, за да завършим целия кръг на София. Ние сме го измислили. На Южната дъга да спрем ТИР-те”, каза още премиерът и добави, че ще остане последната отсечка между „Цар Борис III” и Банкя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България