Премиерът посочи защо си пати Европа - от много хуманност

Бойко Борисов

"Ние в Европа винаги сме били много хуманни. От тази хуманност си изпатихме." Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, след края на срещата за миграцията по Балканския маршрут във Виена.

„Ние казахме – елате, ще Ви помогнем, виждайки как бедстват хората. Арабският свят каза – не, ние няма да приемаме изобщо емигранти от тези места. САЩ са приели няколко хиляди не знам точно колко, вие може да ги проверите, за Китай не вярвам да е отишъл някой, за Индия също. За Русия не знам. Всички дойдоха в Европа. Сега ние сме принудени заради всичките събития в Африка и Азия да се събираме всяка събота от една година и половина досега, за да си защитим народите”, даде за пример премиерът Бойко Борисов.

„Аз не мога да говоря от името на другите държави, нито мога да говоря от името на ЕС”, каза премиерът в отговор на въпрос дали има европейска държава, която е заявила, че на нейна територия може да бъде изградена зона за сигурност.

По думите му трябва да се действа веднага. „ И споразумението с Турция включва- докато седят там и се изграждат и се договорят с Либия , каквото ръководство има, понеже сме говорили с Матео Ренци, че натискът върху Италия идва най-вече от Либия, затова е и най-близката точка и там може да се направи. Ние искаме тези хора да се върнат по родните места. Не искаме няколко милиона да дойдат трайно да се настанят в Европа”, допълни Борисов и заяви, че е готов да помага на 1200 така както България е поела релокацията. „Сега вече имаме 7 000, но да знам за колко време и да изляза пред българите и да кажа: за 6 месеца, за една година – тези хора бягат от война, да си отделяме от залъка. И ще видите, че българският народ ще бъде изключително толерантен. По думите на Борисов българският народ става нетолерантен, когото не може да му се отговори.

„Не му отговаряме, защото и ние не заем. Ние настояваме, настояваме, настояваме, но от Великите сили зависи това”, заключи премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа