Борисов: Само идиоти могат да нарекат преговарящите с Турция "пощенски гълъби"

https://www.youtube.com/watch?v=KdTpcVecfs0

Американският вицепрезидент пощенски гълъб ли е?

Това само някой идиот може да го каже. Джо Байдън пощенски гълъб ли е? Това попита реторично премиерът Бойко Борисов пред БТВ в отговор на въпрос за нападките по отношение на посредничеството му между Турция и ЕС.

Сега и външният министър на ЕС Могерини отива в Истанбул, посочи Борисов. Не знам тези хора дали си дават сметка какви са опасностите, ако се срине този 80-милионен икономически колос, подчерта премиерът.

Лидерите на ЕС ме слушат

От години лидерите на ЕС си говорят с мен на малко име, мои предложения се приемат в Европа - посочи Борисов - Затварянето на балканския път на мигрантите е моя идея, която беше приета от целия ЕС.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск вчера един час си е говорил с мен какво искам да влезе в дневния ред на срещата на 16 септември в Братислава, разказа премиерът.

Над 108 млн. евро са влезли в България по линия на границата, аз искам в пъти да се увеличат, обясни Борисов.

Хубаво или лошо, това споразумение с Турция засега спасява Европа, категоричен беше министър-председателят.

Облекчен визов режим за турците - като служебните паспорти при соца

Вместо да ходи по Залцбург на почивка, да беше отишъл на турската граница да види какво е, отговори Борисов на нападките на лидера на ДСБ Радан Кънев. Премиерът обясни, че под облекчен визов режим в ЕС за Турция разбира процедура, подобна на едновремешните служебни и дипломатически паспорти за западните граждани в социалистически блок или като визите за руските туристи у нас.

Като го гледам ген. Радев как се гърчи милият...

Почина си жената лятото, приятни коментари й пожелавам, заяви Борисов по адрес на Корнелия Нинова. Той прогнозира, че след изборите БСП ще се оправдае, че кандидатът им за президент всъщност е бил на инициативен комитет.

Като го гледах как се гърчи милият, как нямало да е от БСП, нямало да е от АБВ, коментира Борисов вчерашното интервю на ген. Румен Радев. По думите на премиера ситуацията напомняла кандидатирането срещу него на Бриго Аспарухов за кмет на София, когато БСП решили да изкарат генерал срещу генерал.

Ще се кандидатирам на следващите президентски избори, каза още Борисов. Той се пошегува, че изчаква да премине ретроградният Меркурий, за да обяви кандидатската двойка на ГЕРБ. На въпрос дали претендентът ще е Йорданка Фандъкова, Лиляна Павлова, Кристалина Георгиева или Румяна Бъчварова, премиерът посочи, че и четирите са достойни кандидатури.

Да не се излагаме пред чужденците за председателството на ЕС

Премиерът оглавява лично подготовката за председателството на ЕС, за да сме концетрирани и да не се излагаме пред чужденците, обясни Борисов. Той напомни, че в щаба по организацията влизат още шестима премиери и министри. Трябва да се оправи основно НДК, което после ще си остане за София, посочи премиерът.

Предизвикващите горските пожари са престъпници

Бойко Борисов порица "хората, които се държат престъпно" и предизвикват горски пожари.

И природата, и хората да се чувстват добре в Кресненското дефиле

Искаме и костенурките, и жабките, и гущерчетата да запазим, но искаме да запазим и хората, обясни Бойко Борисов позицията си за преминаването на магистала "Струма" през Кресненското дефиле. Премиерът разказа, че при разговора си с пострадалите от удар от автомобил Боян Петров и Андрей Ковачев ги е помолил да помислят как да се намери сечението. Да помислим как да съчетаем и природата, и хората да се чувстват добре, призова Борисов.

ЦСКА-София - "Витоша" (Бистрица) беше най-приятелски мач

Направихме най-приятелски мач с по 20 разрешени смени между ЦСКА-София, които са на по 16-17 години и ветраните на "Витоша" (Бистрица) по тяхно искане, обясни Борисов за нашумелия мач, в който изпълнява повторно дузпа. През цялото време се смяхме, беше най-приятелски мач, разказа премиерът.

Той пожела успех на "Левски" с новия собственик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България