Борисов чака помощта от Брюксел в понеделник (обзор)

Превода от €160 милиона помощ от Брюксел очаква в понеделник премиерът Бойко Борисов, след като постави това изискване пред партньорите по време на срещата във Виена през уикенда. Сбирката бе организирана по инициатива на австрийския канцлер Кристиан Керн и на нея присъстваха балкански и европейски лидери.

Парите бяха одобрени на срещата на върха в Братислава и ще са за подпомагане на страната ни в действията й срещу кризата с преселниците от Близкия изток и Северна Африка.

„Поставих им условия в понеделник - след като и последните апликации от страна на България отидат в Брюксел, да ни преведат парите. За да можем да започнем и процедурите за купуване на техника - камиони, джипки, термокамери и да можем да осигурим условия за живот на военните, както и на допълнителните полицейски части, които пращаме на българо-турската граница“, каза след разговорите в австрийската столица Борисов.

Вчера премиерът вече се бе завърнал в България, където случайно попадна на скокове с бънджи. Докато минаваше край моста край Клисура с кортежа си, премиерът видя търсачите на силни усещания и спря да гледа как скачат с ластични въжета в пропастта.

Той дори се скара на едно момиченце, което се беше надвесило над парапета. „Спри! Я бързо долу!“, каза Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България