Брекзитът на Бранджелина

 

В понеделник се случи нещо, което мнозина подозираха - румена и лъскава отвън, ябълката Бранджелина се оказа изгнила отвътре. На 19 септември Анджелина Джоли внесе в съда документи за развод плюс молба за физическо попечителство на шестте им деца, защото "е силно разтревожена от възпитателните методи на Брад Пит". Това, което е на път да последва, е същински развод по американски. Сега двете звезди трябва да си поделят пълна къща с деца, една благотворителна фондация и имоти за около 60 млн. долара.

В първите 24 часа вестта за развода имаше две последствия. Първото е, че интернет се наводни с мимета (смешни картинки) с бившата на Брад Пит - Дженифър Анистън, която триумфира, подсмихва се подигравателно или прави жестове. Второто, че новината моментално накара журналисти и блогъри да започнат да се ровят в мръсните ризи на семейството. Появиха се анонимни "приятели на двойката", свидетелстващи за следното:

Брад често изпадал в пристъпи на бяс и не можел да се контролира, а това поведение ставало все по-опасно за децата.

Той пие алкохол и пуши трева, казал източник пред TMZ. През 2013 г. Брад обявява в интервю за "Ексуайър", че се е отказал от алкохола и наркотиците заради децата. 

Бил се сближил прекалено много с бащата на Анджи - Джон Войт, с когото тя почти не си говори.

Пит е виновен в изневяра. Според „Пейдж сикс“ (Page Six) мъжът на Анджи се заиграл с колежката си Марион Котийар на снимките на "Съюзени" (Allied). Според източника на сайта Джоли наела частен детектив да ги следи и разбрала, че предчувствието й е вярно. Това се оказало последната капка.

Марион Котийар е "ужасена от това, че я свързват с раздялата на Пит и Джоли". Тя живее с актьора Гийом Кане и има дете от него, подчертава "Пийпъл".

Според „Ю Ес уикли“ в дъното на цялата история е мистериозен инцидент. "Нещо се случи преди седмица. Нещо, което накара Анджелина да предприеме тази стъпка." Източникът на изданието твърди, че въпросният инцидент бил пагубен за цялото семейство. Пейдж сикс“ пък цитира неназован свидетел, според който Брад Пит бил на купон с дрога и руски проститутки, а Анджи разбрала за това. "В момента Брад го тресе кризата на средната възраст и Джоли не издържа вече на глупостите му", твърди анонимният.

Самата Джоли също не е ангел. Тя твърди, че е спала с всичко на всичко четирима мъже, за трима от които е била омъжена. Но е загубила девствеността си на 14, и то със съгласието на майка си. По това време Анджи е имала сериозен приятел и двамата спели в стаята на Анджелина. Двамата започнали да внасят разнообразие в спалнята, като си нанасяли разрези с нож. Това й останало неприятен навик и в по-късните години, когато се самонаранявала в моменти на емоционална нестабилност. "До 20-годишна бях изпробвала всички възможни наркотици, включително кокаин, екстази, ЛСД и хероин", признава си Анджелина. Звездата е била влюбена в жена - в Джени Шимизу, с която си партнират във филма от 1996 г. „Фоксфайър“ (Foxfire). Сигурно щях да се оженя за Джени, ако не бях срещнала първия си съпруг, казва Анджи.

Сп. "Пийпъл" предлага по-умерена версия на случващото се. Пак по думите на човек, близък с двойката. "И двамата държат много на децата. Те са страхотни родители." Списанието публикува изявление на пиарите на Джоли: "Това решение е взето с оглед добруването на цялото семейство. Анджелина Джоли няма да коментира и моли семейството и близките й да бъдат пощадени в този тежък за тях момент." А също и на Брад Пит: "Много съм натъжен, но в момента най-важното е децата да са добре. Любезно моля пресата да не ги притиска и да им остави личното пространство, от което те много се нуждаят точно в този момент."

Слухове за това, че нещата между тях не вървят по мед и масло, плъзнаха още преди година. Те бяха подсилени и от филма на Анджи - тя е режисьор и сценарист, в който става дума за проблемите на една брачна двойка. "Това в никакъв случай не сме ние", успокои тогава красивата Джоли разтревожените поклонници.

Като причина за развода Анджи е посочила непримиримо несходство в характерите и непреодолими противоречия, което вероятно е и самата истина.

Според „Пост“ по отношение на житейския си път двамата отдавна гледат в различни посоки. Тя иска да се раздели с Холивуд и да се посвети на хуманитарната си дейност, а за него актьорската кариера е много важна. Като специален пратеник на ООН по кризата с бежанците миналия петък Джоли държа реч пред Общото събрание, в която настоява организацията да се погрижи за милионите сирийски бежанци. "Колкото по-възрастна става, толкова по-сериозни са интересите й", казал и втори източник пред същото издание.

ХРОНОЛОГИЯ НА ВРЪЗКАТА

Май 2004: Въпреки че Брад е все още женен за Дженифър Анистън тръгват слухове за връзка между него и Анджелина Джоли, с която по това време снимат „Мистър и мисис Смит“.

Януари 2005: Брад и Дженифър излизат със съвместно съобщение, че след „дълго обмисляне“ са решили да се разделят. „Въпреки това си оставаме добри и предани приятели, изпитващи любов и адмирации един към друг“, се казва още в обръщението да медиите.

Март 2005: Дженифър подава молба за развод заради „непримирими различия“, а в това време спекулациите за любовна афера между Брад и Анджелина продължават.

Април 2005: Папараци заснемат Брад и Анджелина на почивка в Кения с нейния син Мадокс. Все още те не са обявили официално връзката си.

Юли 2005: Дженифър е съкрушена, след като Брад и Анджелина правят съвместна фотосесия за списание „W”, озаглавена „Домашен уют“. В нея те позират като семейство с деца. По-късно същия месец Анджелина осиновява второто си дете - Захара от Етиопия.

Септември 2005: Дженифър обвинява Брад, че му липсва „чип за чувствителност“, след като разбира, че фотосесията във „W“ е била по негова идея и стайлинг.

Октоври 2005: Разводът между Брад и Анистън е факт.

Януари 2005: Анджелина и Брад обявяват, че тя е бременна с първото им дете. Брад формално осиновява двете й предишни деца - Мадокс и Захара.

Май 2006: Първото биологично дете на двойката Шайло Нувел Джоли-Пит се ражда в Намибия.

Декември 2006: Анджелина споделя в интервю за сп. „Вог“, че по време на снимките на „Мистър и мисис Смит“ не е имала търпение да види Брад на снимачната площадка. Две години по-късно Дженифър Анистън нарича излиянията й „тъпи“.

Март 2007: Джоли осиновява 3-годишния Пакс Тиен от Виетнам.

Май 2008: На филмовия фестивал в Кан Анджелина обявява, че е бременна с близнаци. Нокс Леон и Вивиен Маршлин се раждат през юли.

Октомври 2008: Анджелина обявява, че любовната афера с Брад е започнала, докато той е бил женен за Дженифър - по време на снимките на „Мистър и мисис Смит“. До този момент и двамата поддържат официалната версия, че любовта им е пламнала след раздялата на Брад и Дженифър.

Септември 2011: Прад споделя пред сп. „Парейд“, че животът му преди срещата с Анджелина е бил „безинтересен“ и добавя: „Мисля, че това донякъде се дължеше на брака ми, преструвах се, че той е нещо, което всъщност не е.“ Заявява, че най-после е „напълно задоволен“ с Анджелина. По-късно се отмята от думите си и заявява, че не е цитиран правилно: „Дженифър всъщност е една всеотдайна, обичаща и безкрайно забавна жена, с която винаги ще си останем приятели.“

Декември 2011 - Януари 2012: Брад и Анджелина разкриват в отделни интервюта, че децата настояват те да се оженят. Макар и да са обявили, че ще сключат брак само когато гей браковете са легализирани в Америка, все пак признават, че натискът от децата да създадат семейство е много силен.

Април 2012: Брад и Анджелина се сгодяват официално.

Февруари 2013: Анджелина тайно си прави двойна мастектомия, след като разбира, че носи гена BRCA-1, който я предразполага към рак на гърдата и яйчниците. Съобщава на света за това чак през май на страниците на „Ню Йорк таймс“.

Юли 2014: Излиза официално съобщение, че Брад и Анджелина отново ще играят заедно във филм - „Край морето“. Това е интимна, личностна драма, написана и режисирана от Джоли.

Август 2014: Брад и Анджелина официално сключват брак на тайна церемония в замъка Миравал във Франция. След кратък семеен меден месец в Ница семейството се отправя към Малта за снимките на „Край морето“.

Септември 2016: Анджелина подава молба за развод поради „непримирими различия“.

 

Делят имоти за 400 милиона долара

Общата им собственост възлиза на 400 мл. долара, така че от тази гледна точка разводът се очертава сложен и кървав. Възможно е след подялбата едни от най-апетитните и луксозни имоти по цял свят да се появят отново на пазара за недвижими имущества.

Основната резиденция на Пит и Джоли в Лас Фелис в Холивуд представлява сграда с пет спални (същата, в която Брад Пит живееше с предишната си съпруга Дженифър Анистън до развода им през 2005 г.) Имотът включва и няколко по-малки постройки, няколко басейна и парк, в който децата да си играят. Възможно е Пит да получи този имот, тъй като живее от по-отдавна в него. През 1994 г. той е броил за къщата $1,7 млн., но след това е направил много подобрения и е купил още земя.

Къщата на плажа в Малибу, Калифорния. През 2005 г., някъде по времето, когато се разделя с Дженифър Анистън, Брад Пит купува този имот за 8,4 млн долара - 4 спални с 4 бани и на първа линия на океанския бряг. Обявена е за продажба за $13,75 млн.

Бранджелина са притежатели на друга морска вила с цена 5 млн. долара - в Санта Барбара, Калифорния. Тя също е купена от Брад. През 2000 г. той е дал 4 млн. долара,за да притежава това бижу. Ранчото се гуши сред 11 акра земя и е в съседство с парка Гавиота, прочут с кристалночистите си плажове.

Шато Миравал в Южна Франция е най-апетитната хапка от колекцията им. Замъкът с прилежащите лозя, гори, езеро и стар римски път се оценява на 60 млн.

В имота има общо 35 спални, две фитнес зали, банкетна зала, билярдна зала, няколко плувни басейна, фонтани, акведукти. Той се простира на 1000 акра. През 2008 г. Джоли се оттегли на спокойствие там, докато беше бременна с близнаците. В Миравал се състоя и много тайната приказна сватба на двойката през август 2014 г. Анджи споделя, че обича това място, тъй като в него сякаш усеща духа на покойната си майка - французойката Маршелин Бертран, която почина през 2007 г. От лозята двойката произвежда известното розе „Миравал“. Всъщност този, който се занимава с винарство, е Брад Пит.

Във френския квартал в Ню Орлийнс двамата имат къща, която е историческа ценност. Сградата от 30-те години на XIX век има пет спални и пет бани. Тя е реставрирана и Брад Пит и Анджелина Джоли се опитват да я продадат за около 6 млн. долара още от миналата година. Пит е купил къщата за 3,7 млн, за да живее в нея по време на снимките на "Странния случай с Бенджамин Бътън" през 2006 г.

В лосанджелиското предградие Лоръл Кениън се кипри спретната къщурка с две спални и външен басейн с миниатюрен изкуствен водопад, купена от Джоли през 2007 г.

В светлината на предстоящия развод не е ясно и какво ще се случи с благотворителната фондация „Джоли-Пит“, която подкрепя най-разнообразни каузи по целия свят. За момента на уебсайта на фондацията се появява съобщение "сайтът временно не работи".

 

Колко са децата на Бранджелина?

Трудно е да се хване дирята на многобройното семейство Джоли-Пит. В крайна сметка децата им са 6, макар да изглеждат два пъти повече. Като се замисли човек, в това семейство си има всичко - и африканче, и азиатче, и златокоси арийчета, даже близнаци. Но в крайна сметка потомците на екс-Бранджелина са всичко на всичко 6. По реда си на появяване в живота на Джоли, те са:

1. Мадъкс Шиван, роден в Камбоджа през 2001 г., осиновен от Анджелина, когато е бил на няколко месеца.

2. Захара Марли, родена в Етиопия през 2005 г. Джоли я е осиновила на 6-месечна възраст. И тя, и брат й Мадъкс са осиновени през 2006 г. и от Брад Пит.

3. Шайло Нувел, родена през 2006 - тя е първото биологично дете на Пит и Джоли.

4. Пакс Тиен, роден през 2003 във Виетнам, осиновен на тримесечна възраст.

5 и 6. Близнаците Нокс Леон и Вивиен Маршелин, родени през 2008 г.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица