Буря в Егейско море бави пристигането на ветрохода с икона във Варна

Миряни  напразно чакаха няколко часа на Морска гара и пред Катедралата пристигането на копие на чудотворната икона на Иверската Св. Богородица по море. Варна  е една от спирките на морската експедиция на ветрохода "Света Мария" при завръщането му от Атон за Севастопол. По предварителната програма той трябваше да акостира точно в 12 ч. на обяд в сряда в морската столица, но  поради разразила се буря в Егейско море се движи със закъснение.

Това са съобщили от Външния отдел на Руската православна църква до Варненската и Великопреславската митрополия. Най-вероятно ветроходът ще пристигне в четвъртък или по-сигурно в петък, обясни за "Труд" отец Дончо. Морската експедиция на "Света Мария" е в рамките на празненствата, посветени на 1000 години от присъствието на руското монашество в Света Гора. Тя се провежда от 14 септември до 10 октомври, когато ветроходът пътува от Севастопол до Атон, с връщане през България и Румъния. Мотото на експедицията е "Атон и Русия в един дух".

Във Варненската катедрала трябваше да бъде отслужен молебен. Чудотворната икона на Иверската Св. Богородица помага за спасение и добро, върши чудеса, когато човек се моли с вяра и любов, каза отец Дончо. Местните миряни сега се надяват   пък чудодейната икона да помогне на  ветрохода да се измъкне от бурята.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони