Българка от посолството в Никозия опита да отвлече дете от забавачка

Служителка на българското посолство в Никозия се намира в ареста на полицията по подозрение в опит за отвличане на дете на своя колежка, съобщава кипърското електронно издание "Ин Сайпръс".

Полицейски източник е заявил пред кипърската медия, че българката е била арестувана в детска ясла в Никозия. Жената събудила подозрение във възпитателките, след като пристигнала в 9 ч. сутринта да вземе детето. Тя заявила, че ще го отведе в друга детска градина.

Възпитателките се обадили в полицията, след като установили, че майката не е давала позволение на някой друг да взима детето й.

Скоро след това кипърски полицаи пристигнали в детската ясла и отвели заподозряната. В момента тя е разпитвана в полицейски участък в Никозия.

От Външно министерство казаха за "Труд", че в момента тече проверка по случая.

Според БНР, задържаният дипломат е ръководителят на Консулската служба в българското посолство Виолета Ралева, а потърпевшата майка е техническият сътрудник в Консулската служба Виолета Несторова, която е и нейна подчинена.

По информация от източници, близки до посолството, Ралева и Несторова са извикани спешно в България утре, за да дават обяснения.

От радиото предават, че консул Виолетова Ралева е в Кипър от август, но е натрупала оплаквания от български, кипърски и чужди граждани.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа