Вандали трошат прясно ремонтираната Централна гара в София

Малко след ремонта на Централна гара в София тя вече е поле на вандалски прояви. Пейки без дъски, графити по стените. Причината за липсващите дъски са откраднатите болтове. Дъските са прибрани от служителите на железницата с цел да се предпазят хората от наранявания.  Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

жп гара Софияжс гара София

На гарата има камери, но те едва ли ще помогнат да бъдат открити извършителите. Отговорност за сигурността на гарата носи жандармерията, но това не влиза в правомощията им, защото деянието се счита за вид "гражданска отговорност". "Жандармерията върши отлично работата си. Ние обаче трябва да купим болтове, за да се поправят счупените пейки", допълниха от пресцентъра на БДЖ.

Проявите на вандализъм не тревожат само гражданите и пътниците на БДЖ. Директорът на холдинга приема присърце всичко, което се случва. Не само счупените пейки, но и фасовете, които се изхвърлят в чешмичките по пероните, вместо в кошчетата, предвидени за тази цел. Това коментираха от пресцентъра на дружеството, допълвайки, че за никого не е приятно да се съсипва нещо, което току-що е направено.

В същото време служители на холдинга разказаха, че днес БДЖ са поставили рекорд със закъснения и отменени влакове - 5 на брой. 12.50 за Банкя, 13.20 за Лакатник, 16.55 за Лакатник и два бързи влака за Пловдив и Мездра. В 17.30 таблата на гарата изписваха огромни закъснения.

жп гара Софияжп гара София

Пътниците от няколко влака се събираха в един, принудени да стоят прави и натъпкани, след като са чакали вече по 2-3 часа.

влак

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България