Ваньо Вълчев е носител на наградата „Златно дунавско перо” в поетичния конкурс „Свищовски лозници”

Поетът, писател и сатирик Ваньо Вълчев е тазгодишният носител на наградата „Златно дунавско перо” в проведения поетичен конкурс на празника „Свищовски лозници” в Свищов. Отличието му бе връчено от кмета на крайдунавския град Генчо Генчев на церемония в камерната зала на първото българско народно читалище / ПБНЧ/ „Еленка и Кирил Д. Аврамови-1856”. Жури с председател Георги Драмбозов и членове Людмил Симеонов и Стефания Цанкова предварително обсъди номинациите и спря своя избор на родения в Свищов Ваньо Вълчев.

Развълнуван, той сподели, че усеща тази награда като най-голяма сред всички спечелени през годините отличия.

По време на срещата бяха отчетени резултатите и от Националния поетичен конкурс „Свищовски лозници”. Първа награда журито отреди на Йордан Атанасов от Стара Загора за стихотворението „Талвегът”. Бяха присъдени две втори награди - за Лили Христова от Бургас, за стихотворението „Късна изповед” и за Елена Влаева от Габрово, за нейното стихотворение „Събирачът на миди”. Трета награда отиде при Александра Ивойлова от София, за нейната творба „Тъгуват птиците”. Журито  в състав Ваньо Вълчев – председател и  членове: Георги Драмбозов, Людмил Симеонов и Стефания Цанкова обсъдиха представените стихотворения от 64 автори.

Още в самото начало на тържествената церемония бе обявен носителят на наградата „Николай Искъров”. Кметът Генчо Генчев я връчи на Гюлшен Алиева от Плевен, за стихотворението „Сърповидна луна”.

Присъстващите в читалището с интерес проследиха и творческата среща с поетесата Оля Драева. Нейната нова книга „Руля на вода” бе представена от Георги Драмбозов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура