Варна ще строи нова гимназия

Нова сграда за Математическа гимназия "Д-р Петър Берон" ще бъде изградена във Варна, съобщи кметът на града Иван Портних. "С правителството работим активно за реализацията на идеята. Очакваме подкрепа от 6 млн. лв., като при необходимост общината също ще осигури средства. Възпитаниците на гимназията носят много поводи за гордост на нашия град, затова заслужават най-доброто", обяви Портних при старта на строителството на многофункционална закрита спортна площадка в двора на сегашната гимназия.

Тя дели общ покрив с ОУ "Захари Стоянов", като от години и двете училища страдат от недостиг на помещения за всичките си 2300 възпитаници. По предварителни данни новият дом на гимназията ще разполага с поне 40 учебни помещения за над 1300 деца. Докато се търсят терен и пари за строежа, учениците от МГ и ОУ "Захари Стоянов" ще могат вече без проблем да карат часовете си по физическо в бъдещата закрита площадка, пригодена за игра на волейбол, баскетбол, минифутбол, бадминтон и народна топка. Тя ще бъде готова до 4 месеца и ще заема площ от 411 кв. м - колкото два физкултурни салона.

В проекта общината влага над 200 000 лв. "Обектът ще е без аналог в страната, защото в него едновременно ще могат да спортуват до 3 класа", поясни директорът на МГ Павлин Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони