Влак удари кола на жп прелез, двама са загинали на място

Влак е прегазил лек автомобил на охраняем жп прелез между горнооряховските села Първомайци и Правда. При зверския сблъсък са загинали на място двама мъже. Самоличността им тепърва ще се изяснява.

Зловеща катастрофа станала около 14,30 часа в неделя. В злополучния следобед шофьорът на лекия автомобил Деу „Тико” не изчакал преминаването на влаковата композиция и решил да прекоси през релсите въпреки спуснатите бариери. Докато возилото пресичало железния път, върху него връхлетял пътническия влак по маршрута София-Варна. Последвал силен удар. Железницата влачила колата повече от 200 метра. Деуто се разцепило на две половини, а останките изхвръкнали в страни като се премятали в близката нива.

На мястото на трагедията пристигнали екипи на пожарната, Спешна помощ и полицията. Наложило се огнеборците да вървят пеша около 600 метра навътре в земеделските земи, докато стигнат до разхвърчаните останки от помляната кола. Телата на шофьора и спътника му са смазани до неузнаваемост в пътната касапница.

„ Автомобилът е с великотърновска регистрация, а водачът не се е съобразил с пусната бариера и сигнализацията за преминаващ влак и тръгнал да пресича железопътната линия”, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново ст.ком. Димитър Машов.

За произшествието е информиран областния управител проф.Пенчо Пенчев.

Влакът, който е с пет вагона и локомотив бе спрян в участък преди жп гарата в Първомайци, а шокираните400 пътници слязоха от вагоните. Наложи се те да вървят пеша по жп линията , докато стигнат до близката жп гара, откъдето ще бъдат извозени с автобуси за сметка на БДЖ. Трасето ще остане затворено за движение, докато не приключат процесуално-следствените действия на местопроизшествието.

„Усетихме удар. Вагонът се разлюля и се чу силно изсвирв

ане и свистене на спирачки. Когато влакът спря, разбрахме, че има прегазена кола”, разказваха пътуващи във влаковата композиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България