В Англия изхарчиха 1 млрд. лири за футболисти

Клубовете в английската Висша лига поставиха нов рекорд по изхарчени средства за трансфери. През летния прозорец, който приключва днес, отборите са платили над 1 млрд. лири за нови попълнения.

Предишният рекорд беше 870 млн. и беше поставен миналата година. Тази сума обаче беше премината преди шест дена.

Трансферите на Шкодран Мустафи и Лукас Перес в един от съперниците на "Лудогорец" в груповата фаза на шампионската лига - "Арсенал", направи прекрачването на границата от 1 млрд. лири възможно.

За сравнение, миналата година по същото време разходите за трансфери на клубовете са били 780 млн. лири.

Най-скъп футболист през този трансферен прозорец е новото попълнение на "Манчестър Юнайтед" Пол Погба. Французинът пристигна на "Олд Трафорд" за сумата от 89 млн. лири.

Погба

Сумата е впечатляваща дори за треньорите в Англия. През миналата седмица новият наставник на "Челси" - Антонио Конте, обяви, че летният трансферен прозорец е "пълна лудост" и за играчи средна класа понякога се плаща над 50 млн. паунда.

Приходите и разходите на клубовете обаче ще се балансират заради новата сделка за телевизионни права, от която отборите ще си разделят 5,1 млрд. лири.

Очакванията обаче са днес, в последния ден на трансферния прозорец, сумата да се повиши, тъй като част от клубовете чакат последния момент, за да обявят изненадващите си попълнения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа