В Испания не смятат "Лудогорец" за труден съперник

Футболна Европа очаква жребия за груповата фаза в Шампионската лига. Българският първенец "Лудогорец" за втора година е сред най-силните 32 тима на Стария континент и тази вечер ще научи своите съперници. Преди две години тогавашният, а и сегашен крал на Европа, Реал Мадрид пристигна в София и с големи трудности измъкна трите точки.

Въпреки това испанският вестник AS не вижда "орлите" като един от трудните опоненти от четвърта урна. Авторитетното издание определя като най-тежки от последната урна "Монако" и "Бешикташ", които се определят като "ненужна трудност". Останалите шест тима, сред които и "Лудогорец", "не би трябвало да представляват никаква трудност" за испанските отбори ("Реал Мадрид", "Барселона" и "Атлетико Мадрид"). "Винаги е добре обаче да се избягват дългите пътувания като това в Русия за гостуване на Ростов, до Хърватия за мач с Динамо или до България за среща с "Лудогорец", допълва AS.

Най-четеният вестник на Пиренеите Marca също отделя Монако като най-сериозен противник в четвърта урна, а събира в едно изречение "Селтик", "Легия", Бешикташ, Лудогорец, Копенхаген и Динамо (Загреб), описани като "мотивирани за борба". В социалните мрежи редица испански любители на футбола прогнозират, че "Лудогорец" отново ще бъде в група с Реал Мадрид, както преди две години.

/"Спортал"/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят