Глад за строители, шивачки, тъкачи има в Търновско

На трудовия пазар във Великотърновска област има вакантни места за шивачки, строителни работници, оператори на тъкачен стан, машинисти за строителни машини. Необходими са и работници за сладкарството, захарната промишленост, оръжейния сектор. Предлагат се и позиции за оператори в различни производства, има и работно място за анализатор проучване на пазара.

Над 300 работни места от различни сектори предлагат работодатели на втората за годината трудова борса, която в сряда се проведе във Велико Търново. Инициативата за пореден път среща търсещите ангажимент с фирми и организации, които имат нужда от кадри.

"Да намерите златното сечение между предлаганите за развитие на кадрите възможности и подходящото им заплащане," пожела при откриването на борсата зам.областният управител Камен Алексиев.

Той подчерта, че Велико Търново е с една от най-ниските безработици в страната и квалифицира борсата, като чудесна инициатива за намиране на общ език между работодатели и търсещи работа. "Обучителните организации да направят анализ и да подготвят студентите си според търсенето на пазара на труда", призова директорът на Бюрото по труда Обрешко Нечев.

"Това, че Велико Търново е сред най-добрите за живеене места у нас поставя нови предизвикателства за надграждане на постигнатото и привличане на нов ресурс към града", подчерта бизнесменът и общински съветник от ГЕРБ Атанас Парушев.

Моделиерът обясни, че неговата фирма е намерила подходящи работници благодарение и на програмата "Ново работно място", за което много оперативно е съдействало и Бюрото по труда в старата столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони