Горски иззеха половин кило трюфели

За седмица горски стражари от Североизточното държавно предприятие арестуваха 2 каруци, моторен трион, над 18 кубика дърва за огрев и 0,55 кг. трюфели.

Те са извършили 643 проверки, инспектирали са 155 обекта за добив на дървесина, 202 превозни средства и 110 физически лица. Съставени са 25 акта за административни нарушения и 18 констативни протокола по Закона за горите. В района на с. Голямо Ново, община Търговище, мобилните контролни звена на ДЛС "Черни лом" са конфискували моторен трион и две каруци, натоварени с 2 кубика дървесина. На нарушителите са съставени 4 акта.

На територията на ДГС "Суворово" са задържани общо 11 кубика дърва за огрев. За незаконния дърводобив са съставени 3 констативни протокола и 6 акта.

При проверки на територията на ДГС "Нови Пазар" са задържани 3 куб. м. незаконно добита дървесина.

Колкото до скъпите гъби, които изкарват стотици хора в горите със специално обучени кучета, от пресцентъра на СИДП съобщават, че са съставени актове на двама души. Те са били изловени на територията на ДЛС "Балчик" във връзка с незаконен добив на недървесни горски продукти и от тях са иззети 0,55 кг. трюфели.

19 мобилни контролни екипа функционират към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните горски територии в областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен. Проверките продължават.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България