Данъчни ще преподават в училищата в цялата страна

Сто служители на НАП ще провеждат уроци в ІХ, Х и ХІ клас

Обучителите ще разясняват различните видове налози и осигуровки в часа на класния

Сто данъчни служители тръгват по училищата в цялата страна, за да повишават финансовата грамотност на учениците. Те ще разясняват на гимназистите в IХ, Х и ХI клас различните видове данъци, същността на здравните осигуровки, както и различните видове пенсионни осигуровки, които им предстои да внасят в бъдеще. Споразумението за сътрудничество по проекта “Влез в час с данъците” беше подписано вчера от заместник-министъра на образованието Диян Стаматов и изпълнителния директор на Националната агенция по приходите Бойко Атанасов.

“В часовете на класния ще се провежда общообразователна подготовка за данъчна и финансова грамотност. Служителите на НАП имат готовност да тръгнат по училищата веднага и вече са започнали да изготвят графици с класните ръководители на различни места в страната”, обясни пред “Труд” Диян Стаматов.

Той посочи, че проектът е вътрешна инициатива на НАП и разходите по него и заплащането на служителите ще бъдат подсигурени оттам. От училищата се изисква единствено съгласие да се включат в проекта, както и осигуряването на присъствието на класните ръководители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование