Детски глас се обади за бомба, затвориха училище

ОУ "Св. Климент Охлидски", Бургас

Детски глас се е обадил на телефона на дежурния в Бургаската полиция и е съобщил, че в ОУ "Св. Климент Охлидски" има бомба. Училището е било светкавично затворено след сигнала, а родителите на 300 деца от първи до пети клас са били уведомени за това, че учебните часове са отменени.

Първоначално всички изпаднахме в паника, баби и дядовци се втурнахме да прибираме децата, защото родителите са на работа, но бързо се разбра, че се е обадил някой калпазанин, коментираха възрастни хора, хванали за ръка внучетата си пред школото.

"Гласът, който се е обадил е бил детски. При проверката в класните стаи не е открито нищо съмнително. В момента проверяваме откъде е дошло обаждането и кой е авторът му", каза пред Труд Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР в Бургас. От Регионалния инспекторат пък увериха, че отменените учебни часове ще бъдат взети в друг ден, по преценка на директора на училището.

Всеобщото мнение е, че на телефона в полицията се е обадил мързелив ученик. В момента текат входни нива и контролни по всички предмети и явно някой не си е научил уроците, смятат учители и родители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони