Другите кандидат-президенти не говорят за външна политика

„Сред претендентите за президент на България определено отсъстват разговорите за външната политика. А Европа се променя динамично и трябва да е ясно къде ще е мястото и каква ще е позицията на нашата държава в тези промени“. Това заяви кандидатът за президент на коалиция „Калфин - президент“ Ивайло Калфин по време на среща с наши посланици, представители на Българското дипломатическо дружество и на Националната асоциация по международни отношения.

Пред тях той коментира, че един от недостатъците на Закона за дипломатическата служба е, че в него не са предвидени никакви санкции за евентуални нарушения.

Калфин засегна и темата за растежа в кариерата на дипломатите: „Не приемам практиката почти всички съветници на президента впоследствие да бъдат назначавани като посланици в чужди държави“, отсече кандидатът за президент Ивайло Калфин.

Той бе категоричен, че всички конфликти както в страната, на Балканите, а и не само в нашия регион, са на етническа и религиозна основа. И обясни, че е важно да се вкарват разделителни линии между хората. „В кандидатпрезидентската надпревара обаче виждам много хора, които претендират, че са патриоти, но настройват едни срещу други определени групи наши съграждани. През същата призма виждам и грешното предложение на министър Кунева за стимулиране на ученици от ромското съсловие“, каза още бившият социален и външен министър.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика