Ева Грийн отново очарова в магическия свят на Тим Бъртън

Филмът е поредно упражнение по сюрреализъм за режисьора

Прекрасната актриса е звездата на “Домът на мис Перигрин за чудати деца”

“Домът на мис Перигрин за чудати деца” създаден по едноименния роман на Рамсън Ригс и разказва за 16-годишния Джейкъб, който заминава за Уелс да търси истината за миналото на семейството си, след като дядо му умира при странни обстоятелства, пише сайтът operationkino.net. Пътят му го отвежда до изоставения дом на Мис Перигрин за чудати деца, където Джейкъб разбира, че децата на Мис Перигрин са били не просто чудати, а са притежавали опасни сили и неслучайно живеят скрити от света.

Централна актьорска атракция на филма е разкошната Ева Грийн. Фентъзито е създадено по едноименния роман, издаван и в България. Ето неговото официално описание: Тайнствен остров. Изоставено сиропиталище. Странна сбирка от удивително редки снимки. “Домът на Мис Перигрин за чудати деца” е незабравим роман, в който литература и фотография се сместват в едно вълнуващо цяло.

След ужасна семейна трагедия шестнайсетгодишният Джейкъб тръгва на път към далечен остров край брега на Уелс, където открива развалините на дома на Мис Перигрин за чудати деца. Докато изследва изоставените му стаи и коридори, Джейкъб разбира, че децата на Мис Перигрин са били не просто чудати. Може би са били опасни и неслучайно изолирани на самотен остров. И може би - колкото и невероятно да изглежда - са още живи. Смразяващо фентъзи, илюстрирано с призрачни стари снимки. “Домът на Мис Перигрин за чудати деца” ще достави удоволствие на всички, които имат вкус към приключенията в света на сенките - възрастни и тийнейджъри.

Освен Ева Грийн в това семейно фентъзи участва солиден колектив от популярни и талантливи изпълнители, сред които са Самюъл Л. Джаксън, Ейса Бътърфилд, Ела Пурнел, Алисън Джени, Крис О’Дауд, Рупърт Еверет, Джуди Денч и други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино