Екип от Националната следствена служба разследва катастрофата на влак и кола

Екип от специалисти от Националната следствена служба пристигна в неделя следобяд на мястото на зверската катастрофа между горнооряховските села Първомайци и Правда, за да разследва инцидента. По случая работят също криминалисти от Велико Търново и Горна Оряховица, както и експерти от БДЖ. Разпоредени са множество експертизи и се изяснява дали всички устройства и наличната сигнализация на жп прелеза са били в изправност и дали са сработили във фаталния ден.

Трагедията стана около 14,30 часа след като лек автомобил Деу „Тико” не спрял на бариерата, за да изчака преминаващ пътнически влак. След секунди железницата с 5 вагона и локомотив, превозваща над 400 пътника, връхлетяла върху колата. От силния удар возилото се разцепило на две, а двама мъже са загинали на място.

Все още се изяснява самоличността на убитите. Няма очевидци на катастрофата. Установено е, че лекият автомобил е пътувал от Горна Оряховица за Правда. В железничарския град се заговори, че въпросната кола преди време е била такси, а напоследък е функционирала като „копърка”. Според мълвата нелегалният превозвач по прякор Петата редовно транспортирал пътници от Горна Оряховица до съседни села на цената на автобусния билет. Предполага се, че във фаталния ден незаконното такси е превозвало клиент, който заедно с шофьора е намерил смъртта си под влака.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България