Екшънът в Коматево тръгнал от...незаключена врата

Екшънът в "Ботев" (Пд) от вторник привечер, който стигна чак до медиите в далечна Индонезия, тръгнал от...незаключена врата на стадиона на "канарчетата" в пловдивския квартал "Коматево".

Разсеян служител на частната охранителна фирма, която пази базата на "жълто-черните" забравил да я заключи след брифинга, на който спортният директор Михаил Мадански представи Николай Митов-Жадното за нов старши треньор. Именно през тази врата 30-ина привърженици нахлуха на терен 2 на 15-ата минута след началото на първата тренировка на досегашния наставник на "Септември" (Сф) и го принудиха да си тръгне заедно с помощника му Мариян Христов. Намесата на президента Ангел Палийски и дузина частни охранители се оказа твърде закъсняла.

"Наричаха мен и Мариян говеда и ни заплашваха. За мен това бе пълна постановка. Няма как да работя при такива условия и затова си тръгвам. Ако знаех, че е такава ситуацията, въобще нямаше да идвам в Пловдив. За какво ме назначиха само - да ставаме за срам", заяви Митов, изкарал едва 3 часа като старши треньор на "Ботев". "Това не е нормална държава", декларира шампионът на Германия с "Кайзерслаутерн" Мариян Христов, преди да си събере багажа от хотела. След двамата си тръгна и Михаил Мадански, изкарал като спортен директор на "Ботев" цели 4 дни. През тях Мадански дори води преговори с Ферарио Спасов и Христо Янев, преди на овакантения от Николай Костов пост да бъде назначен адаша му Митов.

От кухнята на "Ботев" (Пд) коментират, че това било  еднолично решение на единия от съсобствениците - Румен Чандъров, който обиден от отношението на феновете към "неговия човек" обяви, че се оттегля от клубните дела и след Нова година окончателно спира кранчето. След 1 септември босът на ДИТ (Сф) и "Септември" (Сф) ще налива пари само по рекламен договор, който изтича на 31 декември. "Не вярвах, че феновете ще стигнат чак дотам да прекъснат тренировката. Знам, че имаше брожения срещу Митов, но мислех, че ще се успокоят. Цяла седмица не могат да ми обяснят защо не харесват Митов - говедо бил, левскар бил, не бил висок, сини му били очите. А това е един от най-добрите треньори в България в момента. От една година работя с това момче, нито го познавах, нито нищо. Всеки ден ми е пред очите и виждам с каква жар работи. Много се запалих по "Ботев", но не мога да позволя аз да давам парите, а група фенове да кадруват", декларира Румен Чандъров.

Президентът на "Ботев" (Пд) Ангел Палийски пък имаше в сряда вечер тежък разговор с другия собственик Георги Самуилов, който също бил готов да се оттегли от клубните дела. "Запознах г-н Самуилов със ситуацията, в която изпадна "Ботев", след като бях уведомен от г-н Чандъров, че спира финансирането на клуба. Сега търся вариант да излезем от нея", коментира Палийски преди срещата си "тет а тет" с Георги Самуилов. Часове преди екшъна в Коматево кметът на Пловдив Иван Тотев декларира, че довършването на стадион "Христо Ботев" е непосилно за бюджета на общината и тя повече няма да помага финансово на футболните клубове, в които е наляла достатъчно пари през последните 5 години.

Двете тренировки в сряда в Коматево бяха водени от дуета Николай Киров-Белия и Иван Кочев, които бяха начело на "канарчетата" и при успеха с 2:1 над "Нефтохимик" (Бс). Отделно с вратарите се занимаваше Петко Петков, който бе част от екипите и на Николай Костов, и на Николай Митов. Засега е неясна съдбата на испанския специалист Алекс Гарсия Канедо, който бе гласен да съвместява две длъжности - като помощник-треньор в мъжкия тим и координатор в детско-юношеската академия.

Бившият футболист от втория отбор на "Барселона" (2004-2006 г.) е на 29 години и притежава треньорски лиценз "УЕФА Про", а за последно е работил в елитна академия в Сенегал, преди да получи оферта за работа в "Ботев" от Румен Чандъров. Алекс Гарсия Канедо все още е в Пловдив, но е малка вероятността да остане в "Ботев" след оттеглянето на финансовия благодетел Румен Чандъров. Вероятно с него ще си тръгне и синът му Асен Чандъров, който и без това няма професионален договор с "Ботев" и е със статут на юноша. Чандъров-младши пропусна заниманията в сряда, от които липсваха още петима национали - Тодор Неделев бе повикан при мъжете, Радослав Терзиев, Серкан Юсеин и Наско Милев при младежите, а Стенио замина за родината си, за да играе за Кабо Верде срещу Либия за Купата на африканските нации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ