Зоопаркът в Пловдив отваря врати през октомври

Зоопаркът в Пловдив се очаква да отвори врати за посетители в началото на октомври, като преди това през месец септември се сдобие с Акт 16, съобщи зам.-кметът по общинската собственост инж. Димитър Кацарски.

В следващите дни трябва да се изпълнят предписанията за сменя на оградите на мечките, бизоните и елените, дадени от специална комисия, която трябва да издаде разрешителното за ползването и отварянето на зоологическата градина край гребния канал в града под тепетата.

За част от бъдещите обитатели на 22-те хабитата е обявена обществена поръчка за доставка на 13 екзотични животни, като списъкът включва леопардовите котки серват и оцелот, евразийски рис, сурикати, патагонска мара, носато мече, фламинго, камила, лама, американска видра и черен лебед. Вече напълно са завършени металните конструкции и дървените части по хабитатите и сега предстои облагородяване на площите около тях.

Хабитатите ще се доближават максимално до естествената среда на животните - мечките ще се ширят върху площ от 3 дка, наподобяваща гора, и включваща басейн с рекичка и различни дървета с плодове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България