Ивайло Калфин: Време за дипломация

Кандидатът за президент на коалиция "Калфин-президент" Ивайло Калфин посочи своите приоритети по време на посещението си в неделя във Варна. „Време за дипломация” назова той външнополитическия си приоритет, според който първата задача на бъдещия президент е да върне авторитета и влиянието на България на Балканите и в региона на Черно море.

Демографията и демографската криза, доходите и образованието са вътрешнополитическите приоритети на Ивайло Калфин. Той посочи причините за ниските доходи и бедността  в страната-икономика на евтиния труд и износ на суровини. Решаването им е свързано с изпълнителната власт, но то е дългосрочно и важна роля за него има държавният глава, който трябва да е двигател и да може да работи с всички институции, с мнозинството в парламента в търсенето на стабилност в страната.

Според Ивайло Калфин проблемът в сегашната предизборна кампания е липсата на дебат между кандидатите и бягството им да сблъскат идеите си. Това не помага на никого, най-малко на обществото да си избере добър президент. „И без това изискванията за президент са доста снижени в сравнение с кандидатстването за коя да е работа”, посочи Калфин. Той коментира още, че  промените в Изборния кодекс „по време на мача” прави процесът още по-объркан и труден. Според него единственото, което може да се направи е да се даде възможност на повече българи да гласуват в чужбина.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика