Ивет Лалова: Трагедията в Италия е много голяма

Носителката на два сребърни медала от европейското първенство в Амстердам тази година - Ивет Лалова, ще направи всичко възможно да помогне на пострадалите от разрушителното земетресение в централна Италия.

"Броят на жертвите се увеличава все повече и това ще надмине дори последните силни земетресения през годините. Очаква се да надмине над 300 – 350 човека, които са загинали. Това знаем, че е много. Голяма трагедия е наистина", сподели пред БТВ класиралата се на 8-мо място на 200 м на олимпийските игри в Рио де Жанейро лекоатлетка.

Лалова разкри, че няма пострадали близки и приятели след природното бедствие, но кадрите от разрушенията са ѝ повлияли емоционално.

"Искам да подчертая, че ако това се случи в моята страна, бих направила абсолютно всичко без да се замислям. Не го правя защото е Италия. Бих го направила навсякъде, за всеки, който има нужда от помощ", каза Лалова вчера, минути след завръщането си на родна земя.

Ивет Лалова се завърна за първи път в България след четвъртото си поредно участие на олимпийски игри. В Рио тя завърши 8-ма в дисциплината 200 м, а за спринта на 100 м се класира на полуфинал, но в последствие се отказа заради мускулни болки.

Преди да се види със семейството си в България, Лалова и съпругът ѝ Симоне Колио посетиха Чили, където взеха участие в хуманитарни инициативи заедно със свои приятели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини