Измамиха 81-годишна да даде 1500 лв., помагайки уж на МВР да залови мошеници

Снимка: Архив

Телефонни измамници три часа размотаваха 81-годишна жена от Търговище, лъжейки я убедително, че съдейства на полицията за задържане на престъпници, които измъкват пари от възрастни хора. След продължителния спектакъл жената дала на фалшивите полицаи 1500 лева, твърдо убедена, че помага на МВР и спасява други хора от мошеници.

Поредната измама е станала в понеделник сутринта. Разговорите започнали в 9 часа и приключили в 12 с предаването на парите. Късно същия ден жертвата на измамата, споделяйки стореното добро с комшии и близки, разбрала, че е попаднала в капана на престъпниците.

Повече от година те разиграват цирка, че се обаждат от полицията да предупреждават хората за измамници и да им оставят телефон за сигнализиране, при евентуално позвъняване от такива. При последвалото обаждане от измамниците жертвата подава сигнал на оставения телефон, мислейки си, че е на МВР. От там я инструктират да даде парите си, които после щели да й върнат, като хванат бандата.

81-годишната жена е втората жертва на телефонни измами в Търговищко при офанзивата, започнала по празниците. По данни на полицията регионът е бил подложен на продължителен и упорит телефонен тормоз в последните дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право