Изчезналият в Германия 8-годишен Веско открит при баща си в България

8-годишният Веско Н., който в края на август изчезна от дом за деца на родители с отнети родителски права в Мормерланд, Германия, е открит жив и здрав в България, информира "Билд".

Това съобщи говорител на полицията от германското градче. Малкият бил открит заедно с бъща си от българските служби.

Веско е бил настанен в дома от социалната служба на Мормерланд. Сутринта на 20 август излязъл с колелото си и повече не се върнал. Колелото било открито малко по-късно край дома. Детето взело със себе си и раницата си с багажа си в нея.

Това караше полицията да предполага, че е възможно да не става дума за престъпление, но въпреки това целият регион бе претърсен с кучета и хеликоптери, а водолази са издирвали за детето и няколко блата в околността.

След като не бяха открити следи от Веско, той бе обявен за международно издирване. Малко след подаването на сигнал за изчезването му до всички европейски полицейски служби, полицията във Варна е разпознала детето и го е открила в дома на баща му. След разпит и преглед е установено, че то е невредимо. Полицията го е оставила при бащата, тъй като той има родителски права за него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа