Индиец носи тялото на мъртвата си жена 12 километра

Беден мъж от Индия носил мъртвото тяло на жена си в продължение на 12 км., съобщава Би Би Си. Причината била. че от болницата, където тя починала, не успели да предоставят линейка, с която да закарат тялото до селото, в което тя живеела.

42-годишната жена починала от туберкулоза.

Съпругът й разказва, че селото им било на 60 км. от болницата, но той не можел да си позволи да наеме превозно средство, защото е беден, а от болницата отказали да му осигурят.

"Жената беше приета в болницата във вторник и почина същата вечер. Съпругът й отвлече тялото без да информира никого от болничния персонал", казват от болницата и категорично отхвърлят обвиненията на мъжа.

По думите на мъжа, жена му починала във вторник, в сряда той взел тялото й на ръце, защото от болницата му наредили да го махне.

"Молех персонала в болницата да осигури превозно средство за трупа на жена ми, но без резултат. Беден съм. Нямам пари, за да си наема превоз, така че нямах друг избор освен да пренеса трупа на жена ми на рамо.", разказва мъжа.

Рано сутринта в сряда той опаковал тялото на жена си с платове и започнал пътуването си, придружаван от 12-годишната си дъщеря.

Той бил изминал 12 км., когато се намесили други хора и линейката най-накрая пристигнала.

През февруари от правителството оповестили, че ще осигурят моторно превозно средство, което да превозва труповете на бедни хора от болниците до домовете им.

Но след проучване става ясно, че за последните месеци  има десетки случаи  на хора, превозващи телата на близките си с колела, рикши или ... на ръка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия